Adem Kastrati,

Prindi femër

Valdeta Dulahi     Prindi femër T’kanë thënë se vdekja ka hijen e tokës. Krenare për t’marrë atë që i takon, atë që në fillim ishte e saj: mish, asht, kurumti.*   S’t’kanë thënë se…


Rro zog pa krahë

Nurie Emrullai   Rro zog pa krahë Hijet e ngopura mbetën larg trupave, Si mjegulla të zeza mbushur me shi, U zbrazën mbi rrugën që njeh zërin e përvuajtur të psalmit të tyre. Fillon dhe mbaron…


Drizë

Vjollcë Berisha   Nuk thoshte asnjë fjalë se gjuha kishte mëkatet e veta të shumëfishta. Netëve dëgjoja fëshfërimën që lëshonin lëkurat e ngjitura dhe lutjet e tij për mua. Edhe sot, tek…


Rrëfenjë e vogël nxënësi

Isuf Sherifi   Kushtuar mësuesit dhe veprimtarit Arif Seferi (1938-1992)   Është nëntor. Ne jemi këtu. Pandehim se jemi bajrakë e shpesh nuk i ngjajmë as shkopit.   Na gërryen dëshira të…


Dimrash të vonuar

Roland Amzai   Dimër pa borë ftohtë pa akuj veç frymat e avujt e ngrohtë të tregojnë se stinët e ngrohta ende janë larg. Dimër pa borë male pa histori që tregojnë veç heshtje dhe me forcën e…


Yje mëngjesi

Muhamet Halili   A ishte kjo një ndjejnë pendimi apo ndjenjë durimi?! Apo, ndoshta ishte diçka mes pendimit dhe durimit, një situatë që zakonisht e prodhojnë frikacakët?! Këtë nuk e kishte të…


Ëndrra e një Sorre

Muhamet Halili   Atë që s’e bëri ora që e kishte kurdisur me të rënë në shtrat, e bëri krrokama e një sorre, terr e zezë, që po qëndronte në pemë, pranë dritares së dhomës së tij të gjumit.…