Kohë për një strategji gjithëpërfshirëse për veprim politik kolektiv

Intervistë me Albulenë Halili-n, ekskluzivisht për obshtestvo.net. Realizoi në shqip: Anton Pançev   E nderuar znj. Halili, nuk mund të mos fillojmë me një pyetje të mërzitshme për të gjithë…


Ilindeni i katërt?

PanAlbanica   Samiti i vendeve të Ballkanit Perëndimor, që u mbajt këto ditë në Sofje, si duket do të mbahet mend për përhapjen e lajmit të arritjes së një marrëveshjeje parimore për zgjidhjen e…


Pamfletet teatrore politike në Teatrin Kombëtar të Kosovës

PanAlbanica   Që pas pavarësimit të Kosovës për vite me radhë, e sidomos në vitet e fundit, në Teatrin Kombëtar të Kosovës kontrabandohen tekste e regjisorë të huaj të cilët prodhojnë shfaqje me…


Kapitulli i çështjes shqiptare në Maqedoni nuk ka marrë fund

  Intervistë me Albulena Halili-n para zgjedhjeve vendore në Maqedoni 2017 * Obshtestvo: Si e vlerësoni projektin për gjuhën shqipe, i cili u depozitua në Kuvendin e Maqedonisë? A u konvenon…


Kohë marrëzish II

Kushtrim Zendeli Sulmi ndaj përfaqësuesve të popullit dhe vetë Kuvendit të Maqedonisë si institucion, ka krijuar realitete të reja politike, të sigurisë dhe mbi të gjitha në aspektin e marrëdhënieve…


Kohë marrëzish I

Blerina Demiri   Sulmi ndaj përfaqësuesve të popullit dhe vetë Kuvendit të Maqedonisë si institucion, ka krijuar realitete të reja politike, të sigurisë dhe mbi të gjitha në aspektin e…


Përpara se të votosh më 15 tetor

Editorial: PanAlbanica   Zgjedhjet vendore 2017 Pas zgjedhjeve parlamentare të 2016, votuesit shqiptarë në Maqedoni ndodhen edhe përpara një momentumi tjetër mjaft vendimtar. Faktori politik…


Kërkohet kohë e ndërmjetme për ta mbajtur stabile Maqedoninë e tërë Ballkanin

  Intervistë me Albulena Halili-n   Radio Kosova: Pas dështimeve të bisedimeve për krijimin e qeverisë në IRJM kemi një situatë më delikate. Në këtë rast, si do të duhej të vepronte faktori…


Vota shqiptare – për shqiptarët

PanAlbanica   Fushata parazgjedhore në Maqedoni ka dëshmuar se ambicia e sëmurë, interesi personal, klanor dhe interesa të tjera të ngushta e kanë përçarë dhe copëtuar trupin votues dhe…


Hallka e këputur e politikës shqiptare në Ballkan

  PanAlbanica Politika shqiptare në Maqedoni është hallka e këputur e çështjes shqiptare në Ballkan. Ajo duhet të orientohet nga pjesa tjetër e shqiptarëve në Tiranë dhe Prishtinë, për të qenë…