Lokalitetet arkeologjike ilire në Maqedoni – të harruara 

Shemsedin Ibrahimi   Në Ditën Ndërkombëtare të Trashëgimisë   Historiografia dhe institucionet që merren me studimin e trashëgimisë kulturore, shumë pak ose aspak nuk flasin për…


Zbulimi i varrezave ilire, që do ta ndryshojë historinë

Shemsedin Ibrahimi Arkeologët kroatë kanë bërë publike zbulimin, që sipas tyre, ndryshon kuptimin e historisë së përgjithshme botërore. Ata, në ishullin Korçul, në lokalitetin Kopil kanë zbuluar një…


Mosfunksionimi shtetëror i Maqedonisë, shqiptarët dhe zgjedhjet

Shemsedin Ibrahimi   Nëse kriza politike në Maqedoni kërkon zgjidhje, atëherë kjo zgjidhje nuk duhet kërkuar vetëm te dialogu ndërpartiak. Për të përfunduar i tërë procesi me zgjidhjen…


Shenjtërimi i Nënës Terezë – njohje e virtytit bamirës shqiptar

Ard Halili Papa Françesku ka nënshkruar të martën, më 15 Mars, dekretin për shenjtërimin e Nënës Terezë, Nobelisten e  Paqes dhe figurën botërore të bamirësisë, e cila do të shpallet shenjtore më 4…


Shqiptarët dhe rivaliteti politik maqedonas

Shemsedin Ibrahimi Idetë neoliberale të shpalosura nga partitë maqedonase me orientim të majtë kanë krijuar një klimë të tillë, ku të flasësh për kërkesat reale dhe pozitën e shqiptarëve në Maqedoni…


Protesta, Kosova dhe shqiptarët

Shemsedin Ibrahimi Dhuna që përshkallëzoi në protestën e opozitës në Kosovë është dënuar nga të gjithë, por askush nuk i ka identifikuar (në tërësi) ata që kanë shkaktuar dhunë dhe shkakun që ka…