Për dashurinë dhe Grujën e parë…

Xhemazije Rizvani Ditën pasi bie në dashuri nuk je më në tokë, i sheh njerëzit nga lart, diçka të mban pezull në hapësirë, në ajër, në kozmos. Kush ka rënë në dashuri për herë të parë e merr me mend…


Në fillim ishte Njëshi…

Xhemazije Rizvani “Flas me perëndinë, por qielli është një hapësirë boshe.“ Sylvia Plath Gjatë kthimit prej pune, rrugës vërejta një ngutje njerëzore të pazakontë, që pavetëdijshëm të ndillte të…


Kadareja poet

Vjollcë Berisha Megjithëse kohëve të fundit nuk po boton poezi, megjithëse tërë famën ia ka sjellë romani, Kadareja në thelb është poet. Qeliza e prozës së tij mbetet poezia. (Në 80-vjetorin e…


Katër librat që duhet t’i lexojë çdo politikan përpara se të bjerë prej pushteti

Xhemazije Rizvani Kush lexon, keq s’mendon, thotë një urti. Njeri jo i mirë është njeriu pa libra, e që nuk lexon. Mund të jetë i tillë lideri yt që del në TV dhe nuk skuqet kur gënjen, kur bën punë…