Uratat e PanAlbanikasve për Kryekremten shqiptare

Në 104 vjetorin e pavarësisë së Shqipërisë, sjellim uratat e PanAlbanicasve për Kryekremten shqiptare Shemsedin Ibrahimi Sakrifica, vetëmohimi, përpjekja e vazhdueshme dhe mos mbrapsja nga qëllimi…


Adem Demaçi – hallkë lidhëse e brezave për liri

Adnan Asllani Mëngjesin e datës 26 shkurt 1936, qytetarët e Kosovës mund ta kenë përjetuar si çdo ditë tjetër. Robëria nga pushtuesi mizor jugosllav, varfëria e skajshme, mungesa e arsimit dhe mohimi…


Rikthimi në gjeopolitikë

Fatmir Arifi   Çdo gjë që ndodh në botën e sotme, nga komuniteti i ekspertëve po përkufizohet si një krizë e sistemit politik ndërkombëtar. Natyrisht, ndryshimet janë të konsiderueshme në nivel…