Adem Kastrati,

Prindi femër

Valdeta Dulahi     Prindi femër T’kanë thënë se vdekja ka hijen e tokës. Krenare për t’marrë atë që i takon, atë që në fillim ishte e saj: mish, asht, kurumti.*   S’t’kanë thënë se…


Gjys' buke dhe një libër

Vjollcë Berisha   "Dërgomëni libra, libra, shumë libra, që shpirti të mos më vdesë!”, thotë lutja për ndihmë e shkrimtarit të shquar Fjodor Dostojevski drejtuar familjes së vet në kohën kur…


Kohë për një strategji gjithëpërfshirëse për veprim politik kolektiv

Intervistë me Albulenë Halili-n, ekskluzivisht për obshtestvo.net. Realizoi në shqip: Anton Pançev   E nderuar znj. Halili, nuk mund të mos fillojmë me një pyetje të mërzitshme për të gjithë…


Vota shqiptare – për shqiptarët

PanAlbanica   Fushata parazgjedhore në Maqedoni ka dëshmuar se ambicia e sëmurë, interesi personal, klanor dhe interesa të tjera të ngushta e kanë përçarë dhe copëtuar trupin votues dhe…


Donkishotët dhe mullinjtë e erës

Vjollcë Berisha Për habinë e shumicës, njëra strofë e këngës kësaj radhe erdhi e re, pothuajse e ëmbël, trumbetonte shoqërinë qytetare, të drejtat që ne i merituakemi, shtetin që u dashka ta gëzojmë…


Kuajt trojanë të Rusisë brenda strukturave trans-atlantike

Fatmir Arifi   Aneksimi i Krimesë nga Rusia dhe ndërhyrja e saj ushtarake në Ukrainën Lindore, paraqesin sfidën më të madhe për sigurinë dhe stabilitetin e rajonit që nga përfundimi i Luftës së…


Alternativa shqiptare e krizës – refleksion historik i padrejtësive

Shemsedin Ibrahimi E gjithë kjo që po ndodh në këtë vend nuk e lëkund agjendën shqiptare, sepse ajo është e konsoliduar dhe përvijuar nëpërmjet një procesi të natyrshëm historik dhe politik. Prandaj…