Viti i Demaçit

Monday, 27 February, 2017

Adem Demaçi dhe organizimi ilegal

Iluzioneve se pas përfundimit të Luftës së Dytë Botërore gjendja politike dhe kushtet socio-ekonomike për popullin shqiptar në ish-Jugosllavi, do të ndryshojnë rrënjësisht, iu erdhi fundi […]
Saturday, 25 February, 2017

Filozofia demaçiane e Amalgamës ideologjike shqiptare

Me qenë të bashkuar territorialisht; Me pasë një treg të përbashkët ekonomik; Me pasë një gjuhë të përbashkët letrare; Me qenë të përshkum nga ndjenjat e […]
Thursday, 6 October, 2016

Adem Demaçi – hallkë lidhëse e brezave për liri

Mëngjesin e datës 26 shkurt 1936, qytetarët e Kosovës mund ta kenë përjetuar si çdo ditë tjetër. Robëria nga pushtuesi mizor jugosllav, varfëria e skajshme, mungesa […]
Wednesday, 21 September, 2016

Demaçi dhe Mandela

(Ngjashmëritë dhe dallimet) Epiteti që iu dha Adem Demaçit fill nga momenti i daljes nga burgu, si Mandela i Kosovës, ka qenë temë në vete që […]
(Visited 5 times, 1 visits today)
Share This