Përtejkumte

Tuesday, 18 April, 2017

Lokalitetet arkeologjike ilire në Maqedoni – të harruara 

Në Ditën Ndërkombëtare të Trashëgimisë   Historiografia dhe institucionet që merren me studimin e trashëgimisë kulturore, shumë pak ose aspak nuk flasin për monumentet kulturore arkeologjike […]
Friday, 3 February, 2017

Përurohet në Tetovë “Agora PanAlbanica”

Anëtarët e rrjetit PanAlbanica, studentë, personalitete të njohura e mysafirë të tjerë u tubuan të dielën (29 janar), në Tetovë, për të shënuar përvjetorin e parë […]
Friday, 16 September, 2016

Zbulimi i varrezave ilire, që do ta ndryshojë historinë

Arkeologët kroatë kanë bërë publike zbulimin, që sipas tyre, ndryshon kuptimin e historisë së përgjithshme botërore. Ata, në ishullin Korçul, në lokalitetin Kopil kanë zbuluar një […]
Tuesday, 5 April, 2016

Mosfunksionimi shtetëror i Maqedonisë, shqiptarët dhe zgjedhjet

Nëse kriza politike në Maqedoni kërkon zgjidhje, atëherë kjo zgjidhje nuk duhet kërkuar vetëm te dialogu ndërpartiak. Për të përfunduar i tërë procesi me zgjidhjen përfundimtare […]
Wednesday, 23 March, 2016

Shqiptarët dhe rivaliteti politik maqedonas

Idetë neoliberale të shpalosura nga partitë maqedonase me orientim të majtë kanë krijuar një klimë të tillë, ku të flasësh për kërkesat reale dhe pozitën e […]
Thursday, 17 March, 2016

Shenjtërimi i Nënës Terezë – njohje e virtytit bamirës shqiptar

Papa Françesku ka nënshkruar të martën, më 15 Mars, dekretin për shenjtërimin e Nënës Terezë, Nobelisten e  Paqes dhe figurën botërore të bamirësisë, e cila do […]
Tuesday, 26 January, 2016

Protesta, Kosova dhe shqiptarët

Protesta e opozitës në Prishtinë, ka përshkallëzuar me dhunë, një orë pas nisjes, pasi udhëheqësit e opozitës kërkuan largimin e qeverisë. Ky ka qenë subjekti kryesor […]
(Visited 17 times, 1 visits today)
Share This