Përsiatje

Tuesday, 26 January, 2016

Fenomeni i vlerës së fryrë

Kur donin ta thumbonin ose ta përqeshnin dikë që i ishte ‘rritur mendja’, i thoshin: je fryrë si buka e furraxhisë. “Syrin ta ngop, por jo […]
Monday, 18 January, 2016

Jokohezioni shoqëror dhe shtetet multietnike

Shoqëritë jokohezive pësojnë kolaps ashtu siç pësoi Jugosllavia. Më 25 janar ishte ditëlindja e largpamësit Arbën Xhaferi. Njeriut pikëpamjet e të cilit, teksa lexoja tek intervistat […]
Monday, 18 January, 2016

Viti i ri serb dhe vetja ime kolektive

Në një nga portalet serbe, i cili sipas të gjitha gjasave dukej të ishte nacionalist, në krye të tij shkruante: “7 године, 7 године, 10 месеци, […]

Shkrimet e autorëve jo gjithmonë pasqyrojnë qëndrimin e redaksisë PanAlbanica.

“Unë nuk pajtohem me atë që thua, por do ta mbroj deri në fund të drejtën tënde për ta thënë atë”

– Evelyn Beatrice Hall

(Visited 38 times, 1 visits today)
Share This