Përsiatje

Friday, 9 December, 2016

Donkishotët dhe mullinjtë e erës

  Për habinë e shumicës, njëra strofë e këngës kësaj radhe erdhi e re, pothuajse e ëmbël, trumbetonte shoqërinë qytetare, të drejtat që ne i merituakemi, […]
Thursday, 1 December, 2016

Shlivovica e Carit dhe bakllavaja e Sulltanit

Periudha parazgjedhore në Maqedoni ka krijuar ambient tejet të volitshëm për popullarizimin e port-(h)aleve që, në mungesë të skajshme të etikës dhe profesionalizmit gazetaresk, dinë vetëm […]
Tuesday, 4 October, 2016

Mësimi i atdhedashurisë për yllkat e fatosat

  Në Kosovë kjo temë bëhet edhe më e ndërlikuar për arsye të polarizimeve që janë shfaqur në shoqëri pas pavarësisë dhe që pa mëdyshje ndikojnë […]
Wednesday, 31 August, 2016

Analfabetizmi – plagoma që duhet shëruar

“Fëmijët bëhen lexues në prehrin e prindërve të tyre.” Emilie Buchwald Arsimi është thelbi i zhvillimit të gjithëmbarshëm të çdo shoqërie. Ky konstatim është arritur që […]
Wednesday, 20 July, 2016

Mercenarizmi i mbështjellë me petkun e patriotizmit

Ngjarjet e fundit në Turqi, përveç se shkaktuan debate e komente të pafundme, shumica pa sens logjik, nxorën në pah edhe tendencat e ‘intelektualëve mercenarë’ të […]
Monday, 20 June, 2016

Reflektime kombëtare pas një loje futbolli

Po të reflektohet esëll, kuptohet se kjo nuk u organizua, nuk u bë për t’u treguar të tjerëve se çfarë jemi, por se ne jemi këta, […]
Thursday, 5 May, 2016

Alternativa shqiptare e krizës – refleksion historik i padrejtësive

E gjithë kjo që po ndodh në këtë vend nuk e lëkund agjendën shqiptare, sepse ajo është e konsoliduar dhe përvijuar nëpërmjet një procesi të natyrshëm […]
Thursday, 21 April, 2016

Mirëmëngjesi nga Brukseli!

  Gjithë kjo po ndodh para syve dhe me ndërmjetësimin e Bashkimit Evropian. Këto porosi që vërtetojnë praninë e Serbisë në Kosovë apo Kosovën brenda Serbisë, […]
Sunday, 27 March, 2016

Pse BE-ja po afron Serbinë dhe mban larg Kosovën?!

Gjatë luftërave ballkanike të viteve 1912-13, Serbia pushtoi një pjesë të trojeve shqiptare me synimin që të siguronte dalje në Detin Adriatik, veçanërisht në portin e […]
Monday, 21 March, 2016

Gjenocidi i ftohtë

Nevoja e studimit të përkufizimit juridik të gjenocidit, sidomos nga studiues shqiptarë është e menjëhershme. Po aq e menjëhershme shfaqet edhe domosdoshmëria e shpjegimit të gjenocidit […]

Shkrimet e autorëve jo gjithmonë pasqyrojnë qëndrimin e redaksisë PanAlbanica.

“Unë nuk pajtohem me atë që thua, por do ta mbroj deri në fund të drejtën tënde për ta thënë atë”

– Evelyn Beatrice Hall

(Visited 38 times, 1 visits today)
Share This