Përsiatje

E Enjte, 14 Shtator, 2017

Kohë për mendjen e brezit tonë të ri

  Përgjatë historisë së kombit shqiptar, rinia prore ka luajtur rol thelbësor në politikë, nëpërmjet saj në shtet-bërje dhe më pas edhe në zhvillimin e demokracisë. […]
E Hënë, 4 Shtator, 2017

Gjakim për mbrothësinë e brezave që vijnë

  Në ditën kur duhej të uronim që ky vit të vejë mbroth për shkollarët e mësuesit e tyre, na lidhen nyje në fyt që i […]
E Enjte, 22 Qershor, 2017

Heshtja si pozë intelektuale

Në jetë asnjë njeri nuk është mbajtur mend për mendimet e heshtura që ka pasur. Asnjëri nuk është dekoruar për mënyrën si ka heshtur, nuk është […]
E Enjte, 11 Maj, 2017

Urrejtja sllave si shpatë Damokleu

  Shqiptarin e sotëm e godasin akoma grushtet e vjetra. Shqiptarin e sotëm e godasin grushtet e fyerjeve, burgosjeve, inskenimeve të lloj-lloj situatave, që në kurriz […]
E Premte, 21 Prill, 2017

Kosova e pabarabartë në dialogun me Serbinë

Hyrja e Kosovës në dialog i cili à priori dhe formalisht nuk është i barabartë e bën të pamundur një dialog normal e në bazë të […]
E Enjte, 20 Prill, 2017

Maqedonia ka krizë ontologjike

Është e vërtetë që ne të dy palët, do s’do, me vetë faktin që jetojmë nën të njëjtin juridiksion, po e vuajmë zhytjen e shtetit në […]
E Premte, 17 Mars, 2017

Rikthimi i historisë dhe mësimet e pamësuara

  Zhvillimet e fundit na tregojnë se fundi i historisë akoma nuk ka arritur. Madje në Ballkan kemi të bëjmë me rikthimin e historisë, për shkak […]
E Mërkurë, 1 Shkurt, 2017

Gjumi letargjik në arsim dhe arroganca akademike

  “Funksioni i arsimit është të mësosh njeriun të mendojë në mënyrë intensive dhe kritike. Inteligjenca dhe karakteri së bashku përbëjnë qëllimin e arsimit të mirëfilltë.” […]
E Premte, 9 Dhjetor, 2016

Donkishotët dhe mullinjtë e erës

  Për habinë e shumicës, njëra strofë e këngës kësaj radhe erdhi e re, pothuajse e ëmbël, trumbetonte shoqërinë qytetare, të drejtat që ne i merituakemi, […]
E Enjte, 1 Dhjetor, 2016

Shlivovica e Carit dhe bakllavaja e Sulltanit

Periudha parazgjedhore në Maqedoni ka krijuar ambient tejet të volitshëm për popullarizimin e port-(h)aleve që, në mungesë të skajshme të etikës dhe profesionalizmit gazetaresk, dinë vetëm […]

Shkrimet e autorëve jo gjithmonë pasqyrojnë qëndrimin e redaksisë PanAlbanica.

“Unë nuk pajtohem me atë që thua, por do ta mbroj deri në fund të drejtën tënde për ta thënë atë”

– Evelyn Beatrice Hall

(Visited 435 times, 1 visits today)
Share This