Kjo fejesë midis poetësh është në një kohë e sipër edhe një fejesë kombëtare, për të cilën gëzohet çdo shqiptar.

 

Në vitin 1939, në shtypin e kohës, ishte botuar një urim i këtillë për fejesën e “uraganit të ndërprerë” siç e quan Kadare Lasgush Poradecin, me poeten Nafije Mema. Fejesa mes tyre konsiderohet si fejesë kombëtare, ndërkaq ky çift si Apolonian. Tekstin e plotë e sjellim më poshtë:

12711233_968334293243096_221048785256797720_o

 

Një fejesë kombëtare

 

Të dielën e shkuar dhanë fjalën shqiptare të martesës princi i poetëve tanë lirikë të rinj Lasgush Poradeci dhe poetesha znjsh. Nafije Mema, nga Durrësi, e cila mbaroi studimet në Institutin Femëror “Nëna e Skënderbeut”.

Kjo fejesë midis poetësh është në një kohë e sipër edhe një fejesë kombëtare, për të cilën gëzohet çdo shqiptar.

Shokët dhe admiratorët e poetit i bëjnë Çiftit Apolonian urimet më të thella nga zemra.

SHOKËT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ky urim ishte zbuluar dhe nxjerrë në dritë së fundmi nga vetë bija e poetit të madh, Marie Gusho.