Me tejqyrë

Wednesday, 21 June, 2017

Trumpologjia dhe vazhdimësia e NATO-s

Themelimi i vetë NATO-s ka qenë një iniciativë dhe një bashkim i vendeve të bllokut Perëndimor, me iniciativën e SHBA-ve, si një nevojë, fushatë, gjeostrategji dhe […]
Saturday, 8 October, 2016

Sfida e rendit perëndimor në Ballkan

Qeveria e Tiranës duhet të reflektojë se përderisa shteti serb ka cenuar dhe po e çon drejt dështimit përmbushjen e marrëveshjeve ballkanike: Marrëveshjen e Dejtonit, Marrëveshjen […]
Monday, 25 July, 2016

Kuajt trojanë të Rusisë brenda strukturave trans-atlantike

Përderisa në Ukrainë, Rusia, me aneksimin e Krimesë, përpos tjerash, vendosi “vijën e kuqe” parandaluese të shtrirjes së doktrinës transatlantike, në Ballkan, duke e pasur parasysh […]
Friday, 8 July, 2016

Një NATO e gatshme për një botë të paparashikueshme

Në një kohë kur kërcënimi po globalizohet është e domosdoshme që të globalizohet edhe gatishmëria e përgjigjes dhe mbrojtjes në raport me këto kërcënime. Andaj, nevoja […]
Thursday, 28 April, 2016

Dinamika e zhvillimeve globale dhe paradoksi i OKB-së

  Një rast i tillë është ndërhyrja humanitare në Kosovë, e iniciuar nga SHBA-të dhe fuqitë evropiane që thyen parimin klasik strukturor të marrëdhënieve ndërkombëtare. Rasti i  Kosovës […]
Tuesday, 12 April, 2016

Një brez, një rrugë

Miqësia tradicionale shqiptaro-kineze dhe rruga e re e mëndafshtë e Kinës janë mbivendosur njëra mbi tjetrën duke krijuar edhe një hallkë tjetër të fuqishme të ekspansionit […]
Tuesday, 29 March, 2016

Dilema e sigurisë dhe dilema e integrimit

Tërheqja e interesave tradicionale të sigurisë që erdhën nga të dyja anët, si nga Lindja, ashtu dhe nga Perëndimi, ka nxitur shtetet Evropës qendrore të bashkohen […]
Tuesday, 26 January, 2016

Rikthimi në gjeopolitikë

Në qoftë se epoka, në të cilën po jetojmë aktualisht, në histori ka ndonjë funksion përcaktues, ai funksion me siguri është konfuzioni i përhapur në lidhje […]
(Visited 15 times, 1 visits today)
Share This