Mbrothësi

E Enjte, 26 Janar, 2017

Përse ne shqiptarët nuk duhet të mbetemi më skllevër

Manifest politik: Shqipëria – çka nuk duhet të ishte, pse nuk po bëhet, dhe si duhet të jetë   Manifesti bën një analizë të gjendjes aktuale. […]
E Premte, 30 Dhjetor, 2016

 Çështja kombëtare shqiptare – pjesa e fundit e mozaikut të pabërë ballkanik?

”Në rast se Fuqitë e Mëdha do ta dënojnë këtë popull trim dhe liridashës të mbetet në robëri dhe ca më keq të copëtohet midis shteteve […]
E Martë, 20 Shtator, 2016

Për tejkufijtë e gjeneratës tjetër

Në shtator të vitit 2013, Kryeministri shqiptar Edi Rama pati zgjedhur Kosovën për të bërë vizitën e tij të parë si kryeministër i ri i vendit. Në […]
E Shtunë, 25 Qershor, 2016

Rebelohem, prandaj jam

80 vjet më parë në katundin Vuthaj, në një kullë shqiptare u dëgjua zëri i parë i një fëmije të porsalindur. Askush deri më sot nuk […]
E Hënë, 16 Maj, 2016

Ku është Ukshin Hoti?

Në 17-vjetorin e zhdukjes së Ukshin Hotit po e sjellim parathënien e librit të tij “Filozofia politike e çështjes shqiptare”    Kam ndjerë një tronditje të […]
E Premte, 25 Mars, 2016

Kërkesa “Kosova – republikë” dhe mobilizimi i vitit 1981

Është bërë e zakonshme që në përvjetorin e ngjarjeve të vitit 1981 të riaktualizohen disa çështje për atë periudhë, çështje që mund të ngërthehen në atë […]
E Hënë, 18 Janar, 2016

Mbrothësia e përbashkët

Skicë për mbrothësinë e përbashkët Platforma Tashmë është bërë e pamundur që të zhvillohet një debat racional për nacionalizmin. Pas zhvillimeve tragjike gjatë shpërbërjes së Jugosllavisë, […]
(Visited 320 times, 1 visits today)
Share This