Kult-Urë

Tuesday, 28 June, 2016

Njerëzimi nuk i meriton poetët

Në një ditë të bukur qershori, në një përpjekje për intervistë me poetin, siç e quajnë tashmë, shqiptaro- meksikan Xhevdet Bajrën, doli një bashkëbisedë krejt spontane […]
Saturday, 23 April, 2016

Mbi librin, arkitektin gjenial të personalitetit njerëzor

Kjo s’mund të jetë e vërtetë, të paktën s’mund të jetë një e vërtetë e përgjithshme që e përfshin të tërën, të paktën jo për kombin tim, […]
Saturday, 16 April, 2016

Për dashurinë dhe Grujën e parë…

Ditën pasi bie në dashuri nuk je më në tokë, i sheh njerëzit nga lart, diçka të mban pezull në hapësirë, në ajër, në kozmos. Kush […]
Friday, 1 April, 2016

Na të birtë e shekullit të ri

„Rini, thueja kangës ma të bukur që di„   E rinia di vetëm këngën e trishtimit, të melankolisë, të dorëzimit. Rini plakë që mendimet i ka […]
Sunday, 20 March, 2016

Në fillim ishte Njëshi…

  Gjatë kthimit prej pune, rrugës vërejta një ngutje njerëzore të pazakontë, që pavetëdijshëm të ndillte të ndjekësh turmat. Ora po shkonte drejt njëshit, ngutja ishte për […]
Thursday, 25 February, 2016

Kadareja poet

(Në 80-vjetorin e lindjes) Ismail Kadareja  është njëri nga shkrimtarët më të fuqishëm të gjallë në botë. Në një shikim të pavëmendshëm mund të duket kundërthënës […]
Sunday, 31 January, 2016

Katër librat që duhet t’i lexojë çdo politikan përpara se të bjerë prej pushteti

Më poshtë janë katër libra për katër vite mandat. Një vit, një libër s’është pak, sepse politikani ka punë, ka krejt fatin e popullit në dorë, […]
(Visited 28 times, 1 visits today)
Share This