Kult-Ura

E Hënë, 11 Shtator, 2017

Paridi sipas një Homeri jo të verbër

  Flasim përhanshëm me Parid Teferiçin    Të kanë lënë dhe ke lënë njerëz të dashur, po cila është më e vështirë? Më e vështirë është […]
E Hënë, 11 Shtator, 2017

Duhej të kishe shkruar më pak dhe të kishe jetuar më shumë

Flasim përhanshëm me Ridvan Dibrën.   – Ç’lloje intervistash ju bezdisin më shumë? – Të gjitha. Edhe kjo e juaja.   – Thonë se vetminë e […]
E Hënë, 11 Shtator, 2017

Unë kam qenë Adami që e kam ngrënë mollën

Flasim përhanshëm me Ilirian Zhupën   Përse mendoni se ju jeni gabimi ? Mendoj se jam gabimi, pasi edhe mbas kaq shumë vjetësh jetë, nuk i […]
E Hënë, 24 Korrik, 2017

Paridi sipas një Homeri jo të verbër

  Flasim përhanshëm me Parid Teferiçin    Të kanë lënë dhe ke lënë njerëz të dashur, po cila është më e vështirë? Më e vështirë është […]
E Hënë, 17 Korrik, 2017

Para Sabatos kam fjetë e jam zgju me Danten, Shekspirin, Hygonë…

Flasim përhanshëm me Manjola Brahaj-n.   – Si fle Tirana? – Tirana është si nji vajzë e trazume dhe që nuk di me e zanë gjumi. […]
E Hënë, 10 Korrik, 2017

Duhej të kishe shkruar më pak dhe të kishe jetuar më shumë

Flasim përhanshëm me Ridvan Dibrën.   – Ç’lloje intervistash ju bezdisin më shumë? – Të gjitha. Edhe kjo e juaja.   – Thonë se vetminë e […]
E Martë, 27 Dhjetor, 2016

Ngashërim në vargje nga krahjeta e babait

  Mbresë nga leximi i vëllimit me poezi “Nga mështeknaja e babait me mallëngjim” të Linditë Ahmetit   Ky është zëri kumbues që përshëndet nga qendra […]
E Hënë, 19 Shtator, 2016

Në Korçë të shkosh… Për “KoKo Festën” të shkosh…

Mbresë udhëtimi Të shkosh patjetër! Për të parë se si një qytet të rrëmben dhe do atje shtëpi të kesh. Fillon dhe ëndërron në qytetin që […]
E Diel, 10 Korrik, 2016

Kjo Dashuri!…

10 korrik… Sy të mbyllur plotësisht, ndërsa sytë e saj kanë mbetur hapur, përjetësisht. Sy që flasin, që kanë folur e do flasin. Vështrime kthyer në […]
E Martë, 28 Qershor, 2016

Njerëzimi nuk i meriton poetët

Në një ditë të bukur qershori, në një përpjekje për intervistë me poetin, siç e quajnë tashmë, shqiptaro- meksikan Xhevdet Bajrën, doli një bashkëbisedë krejt spontane […]
(Visited 284 times, 1 visits today)
Share This