Një film i animuar për fëmijë, është duke u realizuar në Rusi, mbështetur nga qeveria dhe kisha ruse. Ky film mban titullin “Fëmijët rusë kundër magjistarëve” dhe nga shumëkush po shihet si një luftë e re e ftohtë, para së gjithash kulturore.

Vendi i ngjarjes në këtë film zhvendoset edhe në Kosovë. Heronjtë e vegjël rusë, gjatë rrugës për në Skoci, ndalen edhe në Kosovë, ku paraqiten skenat e ushtarëve të NATO-s duke rrëzuar përdhé priftin ortodoks, ndërkohë që kryqi i tij bie në baltën ballkanike.

Videon lidhur me realizimin e filmit mund ta gjeni në lidhjen më poshtë:

https://www.youtube.com/watch?v=bMfIcObO5rU

 

Ky film është një nga propagandat e radhës së Kremlinit.