OVA dhe UTA
Wednesday, 20 December, 2017
Të huajt për Kosovën Lindore
Tuesday, 30 January, 2018

Dimrash të vonuar1 minuta lexim

Roland Amzai


 

Dimër
pa borë
ftohtë
pa akuj
veç
frymat e avujt
e ngrohtë
të tregojnë
se stinët e ngrohta
ende
janë larg.

Dimër
pa borë
male pa histori
që tregojnë
veç heshtje
dhe me forcën
e madheshtisë
duan te ruajnë
emrin e tyre.

Qytete,
njerëz
të pafjalë
që si pertacorë,
në vend të pemëve,
ngjisin
nëpër kulte,
piedestale,
karrige,
skena …
… e kur bien…

O jo!

Nuk dua ta mendoj ketë
Le të vazhdojë dehja
Me verë të ngrohtë
Sepse jashtë bën ftohtë
Edhe pse pa borë,
është dimër
i fortë!

(Visited 72 times, 1 visits today)
Share This