Ilindeni i katërt?

Samiti i vendeve të Ballkanit Perëndimor, që u mbajt këto ditë në Sofje, si duket do të mbahet mend për përhapjen e lajmit të arritjes së një marrëveshjeje parimore për zgjidhjen e çështjes së emrit…


Rrethi i kompetencës

“Ajo që unë di, është se nuk di asgjë!” – Sokrati   Para më shumë se dhjetë vjetësh, isha angazhuar për të përkthyer një seri ligjeratash në fushën e prokurimit publik në një universitet në…


A ka nevojë Shqipëria për një politikë të jashtme (të përbashkët)?

Lënë mënjanë specifikat dhe sfidat e vetë kësaj organizate, e cila deri tani nuk arriti të bëhet një organizatë e njëmendët supranacionale politike, integrimi duhet të jetë pjesë e prioriteteve të…


Ju më njihni

JU MË NJIHNI   Agim Ramadanit   Ju më njihni Besoj Pranë lisave istikam u bëra Ku lulet sot çelin Besoj se më njihni Isha në Llap, Karadak, Dukagjin Kalova brigjeve, maleve Dhe gjithkund…


Epiri si Atdhe

Askush më shumë se Thuqididi nuk e meriton ndër historianët e vjetër, të quhet me tërë mend “historian”. Krejt ndryshe nga pararendësit apo bashkëkohësit e tij, Thuqididi ishte i pari që…


Pamfletet teatrore politike në Teatrin Kombëtar të Kosovës

Që pas Pavarësimit të Kosovës për vite me radhë, e sidomos në vitet e fundit, në Teatrin Kombëtar të Kosovës kontrabandohen tekste e regjisorë të huaj të cilët prodhojnë shfaqje me prapavijë politike…


Të huajt për Kosovën Lindore

Geert – Hinrich Ahrens  Diplomat gjerman i Grupit të punës për pakicat i konferencave për Jugosllavinë “Historia e kësaj hapësire duhet parë në kontekstin e Kosovës” në Diplomaci…