“Gjenocidi në Kosovë – plagë e hapur”: themelohet qendra e parë kundër gjenocidit në Kosovë

  Me synimin të shndërrohet në rrjet të organizuar intelektualësh dhe veprimtarësh, të cilët angazhohen vullnetarisht për informimin e drejtë dhe ndriçimin e plotë të gjenocidit në Kosovë dhe…


Katarsisi - purgator i njerëzimit

Nurie Emrullai   Vallë është fat apo ndëshkim që njerëzimit i ranë në dorë tragjeditë e vjetra greke dhe prej asaj dite çdo fatkeqësi që i ndodh ka një emër për ta pagëzuar?! A janë këto…


Liri, barazi, motëri!

Ramize Ferati „Njeriu ka lindur i lirë, por shfaqet kudo nën vargonj!“ – është fraza hyrëse në librin “Mbi kontratën shoqërore” të filozofit francez, Zhan Zhak Ruso. Në të ai përpiqet – ndonëse e…


A është poezia ende e mundshme?

A është poezia ende e mundshme? Vjollcë Berisha Të gjithë ne që jemi mësuar të zhgaravisim mbi një copë letër, duke u munduar të shtrydhim deri në pikën e fundit ndjeshmërinë tonë dhe aftësinë për…


Pse Spitali i Çairit, kur shumica e spitaleve në vend ngrohen me mazut?

Qasja e pjesshme dhe reagimi vetëm kur ka denoncime sikur e mjegullon qëllimin e sinqertë dhe e vesh me petkun e propagandës dhe në këtë rast antishqiptare. Kryetari i Shkupit, Petre Shilegov e ka…


Kampi i Aushvicit dhe gjenocidi në Kosovë

  Sipas Konventës për Parandalimin dhe Dënimin e Krimit të Gjenocidit veprimet që përbëjnë gjenocidin “kanë për qëllim shkatërrimin e tërësishëm apo të pjesshëm, fizik ose biologjik, të një…


Këshillë studentëve të revoltuar

Studentë të dashur, para se të filloni me protestat dua që t’jua rikujtoj një fjalë që gjendet në fjalorin e gjuhës shqipe, fjalën SHPRESË. Fjala shpresë në gjuhën shqipe do të thotë: 1. Besimi që…


Mbi protestën e studentëve: qorrsokaku dhe rrugëzgjidhja

Ka shumë kohë që kam ikur nga rrjetet shoqërore dhe nuk kisha asnjë dëshirë që të kthehem e të humb kohën me politikën shqiptare. Atë që kam pasur për ta thënë e kam thënë në kohën e në vendin e…


Mbështetja e shqiptarëve për hyrjen e Maqedonisë në NATO dhe BE nuk mund të jetë një çek i bardhë i nënshkruar

Intervistë me Albulena Halili-n   Referendumi nuk kaloi me sukses për shkak të pjesëmarrjes së ulët. Votuesit shqiptarë ishin më aktivë, por edhe ata nuk e arritën nivelin e pritur. Pse, sipas…


Komunikimi politik si paradigmë sofistike

Paradigma sofistike nuk është një term i ri në politikë, madje do thosha që është mjeti më i përdorur për të fituar betejën drejt pushtetit nëpërmjet elokuencës dhe karizmës poetike. Kjo bën që…