Këshillë studentëve të revoltuar

Studentë të dashur, para se të filloni me protestat dua që t’jua rikujtoj një fjalë që gjendet në fjalorin e gjuhës shqipe, fjalën SHPRESË. Fjala shpresë në gjuhën shqipe do të thotë: 1. Besimi që…


Ene niher' për gjuhën...

Ene niher’: Është gjynah në këtë shtet të jesh i nënçmuar. Gjuha shqipe duhet të figurojë në kushtetutë dhe të ketë aplikim rigoroz njëherë e përgjithmonë, përndryshe vazhdojmë të folim për…


Të drejta ekskluzive për shqiptarët indigjenë!

Për këtë arsye shqiptarët, jo vetëm që meritojnë të drejtat e natyrshme që iu takojnë (si kjo e gjuhës), por ato meritojnë të drejta ekskluzive si populli më autokton në këtë shtet, trajtim nderi…


Me mllef ju flas, me zjarr

„Si mound të ndihmojm denisen?“ – pyeste polici shqiptar përderisa partneri i tij shkruante dënimin për shkeljen që i kishim bërë ligjit atë natë me veturë. Më erdhi keq ngaqë nuk e besoj dot…


Rrëfim i pazakontë mbi librat

  Është ndoshta e çuditshme të shkruash për librat, jo për librat si libra, si përmbajtje, si ide e kështu gjërash intelektuale, por për librat si objekte… që rrinë në raft. Teksa i shoh…