Pse Spitali i Çairit, kur shumica e spitaleve në vend ngrohen me mazut?

Qasja e pjesshme dhe reagimi vetëm kur ka denoncime sikur e mjegullon qëllimin e sinqertë dhe e vesh me petkun e propagandës dhe në këtë rast antishqiptare. Kryetari i Shkupit, Petre Shilegov e ka…


Lokalitetet arkeologjike ilire në Maqedoni - të harruara 

Në Ditën Ndërkombëtare të Trashëgimisë   Historiografia dhe institucionet që merren me studimin e trashëgimisë kulturore, shumë pak ose aspak nuk flasin për monumentet kulturore arkeologjike…


Përurohet në Tetovë "Agora PanAlbanica"

Anëtarët e rrjetit PanAlbanica, studentë, personalitete të njohura e mysafirë të tjerë u tubuan të dielën (29 janar), në Tetovë, për të shënuar përvjetorin e parë të themelimit të këtij rrjeti dhe…


Zbulimi i varrezave ilire, që do ta ndryshojë historinë

Arkeologët kroatë kanë bërë publike zbulimin, që sipas tyre, ndryshon kuptimin e historisë së përgjithshme botërore. Ata, në ishullin Korçul, në lokalitetin Kopil kanë zbuluar një nekropol ilir, në…


Mosfunksionimi shtetëror i Maqedonisë, shqiptarët dhe zgjedhjet

Nëse kriza politike në Maqedoni kërkon zgjidhje, atëherë kjo zgjidhje nuk duhet kërkuar vetëm te dialogu ndërpartiak. Për të përfunduar i tërë procesi me zgjidhjen përfundimtare të shumë çështjeve…


Shqiptarët dhe rivaliteti politik maqedonas

Idetë neoliberale të shpalosura nga partitë maqedonase me orientim të majtë kanë krijuar një klimë të tillë, ku të flasësh për kërkesat reale dhe pozitën e shqiptarëve në Maqedoni të cilësojnë si…


Shenjtërimi i Nënës Terezë - njohje e virtytit bamirës shqiptar

Papa Françesku ka nënshkruar të martën, më 15 Mars, dekretin për shenjtërimin e Nënës Terezë, Nobelisten e  Paqes dhe figurën botërore të bamirësisë, e cila do të shpallet shenjtore më 4 shtator të…


Protesta, Kosova dhe shqiptarët

Protesta e opozitës në Prishtinë, ka përshkallëzuar me dhunë, një orë pas nisjes, pasi udhëheqësit e opozitës kërkuan largimin e qeverisë. Ky ka qenë subjekti kryesor i të gjitha kumteve, duke…