Edhe 364 ditë të tjera për vajzat

Në Ditën Ndërkombëtare të Vajzave   Sa e lehtë është të thuhet: Urime Ditën Ndërkombëtare të Vajzave! E çfarë u urojmë ne atyre? Çfarë i urojmë ne vetes? Liri, lumturi, dashuri? Jo, nuk ka…


Lindur femër...

Fakti që femra bën thirrje për barazi gjinore nuk përkrah seksizmin, aq më pak synon të fshijë nga piktura e botës figurën e mashkullit, ekzistenca e të cilit është e domosdoshme, thjesht kërkon…


Fuqia e shpresës

Tani që po hedh hapat e parë si një studente rikthehem në fëmijëri për të parë edhe një herë ato ëndrra të projektuara mbi kornizat e surealitetit që tejkalonin çdo lloj perfeksioni dhe ktheheshin në…