Rro zog pa krahë

Rro zog pa krahë Hijet e ngopura mbetën larg trupave, Si mjegulla të zeza mbushur me shi, U zbrazën mbi rrugën që njeh zërin e përvuajtur të psalmit të tyre. Fillon dhe mbaron me Amin! Duart e thata…


Drizë

Nuk thoshte asnjë fjalë se gjuha kishte mëkatet e veta të shumëfishta. Netëve dëgjoja fëshfërimën që lëshonin lëkurat e ngjitura dhe lutjet e tij për mua. Edhe sot, tek shkruaj e vetmuar në kthinën…


Ju më njihni

JU MË NJIHNI   Agim Ramadanit   Ju më njihni Besoj Pranë lisave istikam u bëra Ku lulet sot çelin Besoj se më njihni Isha në Llap, Karadak, Dukagjin Kalova brigjeve, maleve Dhe gjithkund…


Dimrash të vonuar

Dimër pa borë ftohtë pa akuj veç frymat e avujt e ngrohtë të tregojnë se stinët e ngrohta ende janë larg. Dimër pa borë male pa histori që tregojnë veç heshtje dhe me forcën e madheshtisë duan te…


Rrëfenjë e vogël nxënësi

Kushtuar mësuesit dhe veprimtarit Arif Seferi (1938-1992)   Është nëntor. Ne jemi këtu. Pandehim se jemi bajrakë e shpesh nuk i ngjajmë as shkopit.   Na gërryen dëshira të themi diçka që…


Yje mëngjesi

A ishte kjo një ndjejnë pendimi apo ndjenjë durimi?! Apo, ndoshta ishte diçka mes pendimit dhe durimit, një situatë që zakonisht e prodhojnë frikacakët?! Këtë nuk e kishte të qartë akoma. Një dilemë…


Ëndrra e një Sorre

Atë që s’e bëri ora që e kishte kurdisur me të rënë në shtrat, e bëri krrokama e një sorre, terr e zezë, që po qëndronte në pemë, pranë dritares së dhomës së tij të gjumit. Orës i ishin sosur…


Pasaporta

Pasaporta   Ma morën pasaportën. Më thanë: ke qenë në Shqipëri. Po, kam qenë, u thashë. Pa vizë dalëse, më thanë. Pa vizë dalëse, u thashë. Ja vula «Qafasan», më thanë. Qafëthanë, u thashë. Më…


Këngë arbëreshe

KËNGË ARBËRESHE I Ti vjen nga deti i kaltër e sell në sy qiej të largët. Ti vjen nga toka ku fjalët janë të lashta posi zakonet e valleve bujare si gjaku yt t’ëmbla si mallëngjimi të ngurta si puna…


Tash po nisemi

Tash po nisemi në mundshim të heshtim pak E të flemë. Po jemi lodhur. Këmbët të ënjtura Nën tryezë. Koka që rëndon. Aspirinë? Tash po nisemi? U bë vonë. Edhe ylli i fundit Ra përmbi tryezë. Jemi bërë…