Uratat e PanAlbanikasve për Kryekremten shqiptare

Në 104 vjetorin e pavarësisë së Shqipërisë, sjellim uratat e PanAlbanicasve për Kryekremten shqiptare     Shemsedin Ibrahimi Sakrifica, vetëmohimi, përpjekja e vazhdueshme dhe mos…


Hallka e këputur e politikës shqiptare në Ballkan

Politika shqiptare në Maqedoni është hallka e këputur e çështjes shqiptare në Ballkan. Ajo duhet të orientohet nga pjesa tjetër e shqiptarëve në Tiranë dhe Prishtinë, për të qenë pjesë vitale e…


Shqiptarët, ose janë shumë modernë, ose shumë konservativë

Në vend të in memoriam-it Njëri prej mendimtarëve të rrallë të trevave shqiptare i përgjigjet historisë dhe dilemave shqiptare për lëvizjet e mendimit ose çfarë shoqëroi ndryshimet e mëdha në…


Propaganda ruso-serbe kundër UÇK-së

Me dekret të veçantë të Vlladimir Putinit, të datës 9 dhjetor 2013, u krijua “Rossia Segodina” (Rusia Sot), institucion zyrtar i propagandës ruse drejtuar opinionit publik ndërkombëtar. Një vit më…


Të mëdhenjtë për bashkimin kombëtar

    Adem Demaçi “Bashkimin Kombëtar e shoh si një proces të ligjeve të jetës, i cili gjërat i çon përpara. Bashkimin e shqiptarëve nuk mund ta ndalë asnjë forcë. Bashkimi i shqiptarëve do të…