Mbështetja e shqiptarëve për hyrjen e Maqedonisë në NATO dhe BE nuk mund të jetë një çek i bardhë i nënshkruar

Intervistë me Albulena Halili-n   Referendumi nuk kaloi me sukses për shkak të pjesëmarrjes së ulët. Votuesit shqiptarë ishin më aktivë, por edhe ata nuk e arritën nivelin e pritur. Pse, sipas…


Ilindeni i katërt?

Samiti i vendeve të Ballkanit Perëndimor, që u mbajt këto ditë në Sofje, si duket do të mbahet mend për përhapjen e lajmit të arritjes së një marrëveshjeje parimore për zgjidhjen e çështjes së emrit…


Pamfletet teatrore politike në Teatrin Kombëtar të Kosovës

Që pas Pavarësimit të Kosovës për vite me radhë, e sidomos në vitet e fundit, në Teatrin Kombëtar të Kosovës kontrabandohen tekste e regjisorë të huaj të cilët prodhojnë shfaqje me prapavijë politike…


Të huajt për Kosovën Lindore

Geert – Hinrich Ahrens  Diplomat gjerman i Grupit të punës për pakicat i konferencave për Jugosllavinë “Historia e kësaj hapësire duhet parë në kontekstin e Kosovës” në Diplomaci…


Kapitulli i çështjes shqiptare në Maqedoni nuk ka marrë fund

Intervistë me Albulena Halili-n para zgjedhjeve vendore në Maqedoni 2017 *   Obshtestvo: Si e vlerësoni projektin për gjuhën shqipe, i cili u depozitua në Kuvendin e Maqedonisë? A u konvenon…


Përpara se të votosh më 15 tetor

Zgjedhjet vendore 2017   Pas zgjedhjeve parlamentare të 2016, votuesit shqiptarë në Maqedoni ndodhen edhe përpara një momentumi tjetër mjaft vendimtar. Faktori politik shqiptar është i…


Kohë marrëzish II

Sulmi ndaj përfaqësuesve të popullit dhe vetë Kuvendit të Maqedonisë si institucion, ka krijuar realitete të reja politike, të sigurisë dhe mbi të gjitha në aspektin e marrëdhënieve ndëretnike.…


Kohë marrëzish

Sulmi ndaj përfaqësuesve të popullit dhe vetë Kuvendit të Maqedonisë si institucion, ka krijuar realitete të reja politike, të sigurisë dhe mbi të gjitha në aspektin e marrëdhënieve ndëretnike.…


Kërkohet kohë e ndërmjetme për ta mbajtur stabile Maqedoninë e tërë Ballkanin

Intervistë Qeverisja në Maqedoni, qoftë nga socialdemokratët apo konservatorët, nuk e ka ndryshuar gjendjen e shqiptarëve që jetojnë në IRJM.   Radio Kosova: Pas dështimeve të bisedimeve…


Vota shqiptare - për shqiptarët

Ne nuk kemi probleme të njëjta me maqedonasit. Problemet tona janë shumë më të thella, shumë më të rënda se të tyre. Këtu nuk kemi asnjë pikë takimi. Problemet tona lidhen me problemet që kanë…