Duhej të kishe shkruar më pak dhe të kishe jetuar më shumë

Flasim përhanshëm me Ridvan Dibrën.   – Ç’lloje intervistash ju bezdisin më shumë? – Të gjitha. Edhe kjo e juaja.   – Thonë se vetminë e keni shpikur ju? –…


Unë kam qenë Adami që e kam ngrënë mollën

Flasim përhanshëm me Ilirian Zhupën   Përse mendoni se ju jeni gabimi ? Mendoj se jam gabimi, pasi edhe mbas kaq shumë vjetësh jetë, nuk i jam dorëzuar dhe nuk mendoj t’i dorëzohem sistemit…


Paridi sipas një Homeri jo të verbër

Flasim përhanshëm me Parid Teferiçin    Të kanë lënë dhe ke lënë njerëz të dashur, po cila është më e vështirë? Më e vështirë është të pranoj se më kanë lënë me shumë të drejtë. Pendohem për ato…


Para Sabatos kam fjetë e jam zgju me Danten, Shekspirin, Hygonë...

Flasim përhanshëm me Manjola Brahaj-n.   – Si fle Tirana? – Tirana është si nji vajzë e trazume dhe që nuk di me e zanë gjumi. Është e zhurmshme shumë, e potershme, deri edhe në…


Duhej të kishe shkruar më pak dhe të kishe jetuar më shumë

Flasim përhanshëm me Ridvan Dibrën.   – Ç’lloje intervistash ju bezdisin më shumë? – Të gjitha. Edhe kjo e juaja.   – Thonë se vetminë e keni shpikur ju? –…


Heshtja si pozë intelektuale

Në jetë asnjë njeri nuk është mbajtur mend për mendimet e heshtura që ka pasur. Asnjëri nuk është dekoruar për mënyrën si ka heshtur, nuk është çmuar për kohën sa ka heshtur. Heshtja është asgjë.…


Në Korçë të shkosh… Për “KoKo Festën” të shkosh…

Mbresë udhëtimi Të shkosh patjetër! Për të parë se si një qytet të rrëmben dhe do atje shtëpi të kesh. Fillon dhe ëndërron në qytetin që vetë është një ëndërr, një mbetëreshë që dremit në sup të…


Njerëzimi nuk i meriton poetët

Në një ditë të bukur qershori, në një përpjekje për intervistë me poetin, siç e quajnë tashmë, shqiptaro- meksikan Xhevdet Bajrën, doli një bashkëbisedë krejt spontane që s’është intervistë dhe as…


Për dashurinë dhe Grujën e parë…

Ditën pasi bie në dashuri nuk je më në tokë, i sheh njerëzit nga lart, diçka të mban pezull në hapësirë, në ajër, në kozmos. Kush ka rënë në dashuri për herë të parë e merr me mend se çfarë…


Na të birtë e shekullit të ri

„Rini, thueja kangës ma të bukur që di„   E rinia di vetëm këngën e trishtimit, të melankolisë, të dorëzimit. Rini plakë që mendimet i ka si puçrrat e këqija të pubertetit. Nëse doni ta…