“Gjenocidi në Kosovë – plagë e hapur”: themelohet qendra e parë kundër gjenocidit në Kosovë

  Me synimin të shndërrohet në rrjet të organizuar intelektualësh dhe veprimtarësh, të cilët angazhohen vullnetarisht për informimin e drejtë dhe ndriçimin e plotë të gjenocidit në Kosovë dhe…


Pse Spitali i Çairit, kur shumica e spitaleve në vend ngrohen me mazut?

Qasja e pjesshme dhe reagimi vetëm kur ka denoncime sikur e mjegullon qëllimin e sinqertë dhe e vesh me petkun e propagandës dhe në këtë rast antishqiptare. Kryetari i Shkupit, Petre Shilegov e ka…


Ilindeni i katërt?

Samiti i vendeve të Ballkanit Perëndimor, që u mbajt këto ditë në Sofje, si duket do të mbahet mend për përhapjen e lajmit të arritjes së një marrëveshjeje parimore për zgjidhjen e çështjes së emrit…


Pamfletet teatrore politike në Teatrin Kombëtar të Kosovës

Që pas Pavarësimit të Kosovës për vite me radhë, e sidomos në vitet e fundit, në Teatrin Kombëtar të Kosovës kontrabandohen tekste e regjisorë të huaj të cilët prodhojnë shfaqje me prapavijë politike…


Të huajt për Kosovën Lindore

Geert – Hinrich Ahrens  Diplomat gjerman i Grupit të punës për pakicat i konferencave për Jugosllavinë “Historia e kësaj hapësire duhet parë në kontekstin e Kosovës” në Diplomaci…


Rrëfenjë e vogël nxënësi

Kushtuar mësuesit dhe veprimtarit Arif Seferi (1938-1992)   Është nëntor. Ne jemi këtu. Pandehim se jemi bajrakë e shpesh nuk i ngjajmë as shkopit.   Na gërryen dëshira të themi diçka që…


Përpara se të votosh më 15 tetor

Zgjedhjet vendore 2017   Pas zgjedhjeve parlamentare të 2016, votuesit shqiptarë në Maqedoni ndodhen edhe përpara një momentumi tjetër mjaft vendimtar. Faktori politik shqiptar është i…


Pushoni, për emrin e Zotit!

Sëmundja e madhe e shpifjeve dhe e grindjes, sëmundje që buroi prej egoizmës dhe inateve dhe e cila si një gangrenë ka pushtuar trupat dhe shpirtrat e shumicës të bashkatdhetarëve tanë, është, për…


VAJTIM PER KOSOVE.

Poezi e studentit Kel M. Gashi e botuar në të përkohshmen letrare "Shpresa", organ i studenëve të Liceut të Korçës. Viti II. Shkurt, mars, prill 1924. Nr. 7,8,9. Gjatë viteve 1941-1944, Kel Gashi ka…


Kohë marrëzish II

Sulmi ndaj përfaqësuesve të popullit dhe vetë Kuvendit të Maqedonisë si institucion, ka krijuar realitete të reja politike, të sigurisë dhe mbi të gjitha në aspektin e marrëdhënieve ndëretnike.…