Komunikimi politik si paradigmë sofistike

Paradigma sofistike nuk është një term i ri në politikë, madje do thosha që është mjeti më i përdorur për të fituar betejën drejt pushtetit nëpërmjet elokuencës dhe karizmës poetike. Kjo bën që…


Edhe 364 ditë të tjera për vajzat

Në Ditën Ndërkombëtare të Vajzave   Sa e lehtë është të thuhet: Urime Ditën Ndërkombëtare të Vajzave! E çfarë u urojmë ne atyre? Çfarë i urojmë ne vetes? Liri, lumturi, dashuri? Jo, nuk ka…


Lindur femër...

Fakti që femra bën thirrje për barazi gjinore nuk përkrah seksizmin, aq më pak synon të fshijë nga piktura e botës figurën e mashkullit, ekzistenca e të cilit është e domosdoshme, thjesht kërkon…