Agorë

Agora është rubrika ku përballen mendimet e ideologëve, personaliteteve, politikanëve dhe autoriteteve shkencore shqiptare mbi tema të rëndësisë kombëtare. Këtu do të shpalosen edhe mendimet, idetë dhe qasjet e përbashkëta të ekipit të PanAlbanica-s përkitazi me këto çështje. Ku janë pikëtakimet? Ku janë dallimet? Kah shkon çështja kombëtare shqiptare? Këto janë disa nga dilemat që do të qartësohen për të ecur përpara, gjithmonë duke shikuar nga e kaluara, duke vepruar në të tashmen dhe duke menduar për të ardhmen.

(Visited 31 times, 1 visits today)
Thursday, 5 October, 2017

Kapitulli i çështjes shqiptare në Maqedoni nuk ka marrë fund

Intervistë me Albulena Halili-n para zgjedhjeve vendore në Maqedoni 2017 *   Obshtestvo: Si e vlerësoni projektin për gjuhën shqipe, i cili u depozitua në Kuvendin […]
Wednesday, 4 October, 2017

Përpara se të votosh më 15 tetor

Zgjedhjet vendore 2017   Pas zgjedhjeve parlamentare të 2016, votuesit shqiptarë në Maqedoni ndodhen edhe përpara një momentumi tjetër mjaft vendimtar. Faktori politik shqiptar është i […]
Tuesday, 9 May, 2017

Kohë marrëzish II

Sulmi ndaj përfaqësuesve të popullit dhe vetë Kuvendit të Maqedonisë si institucion, ka krijuar realitete të reja politike, të sigurisë dhe mbi të gjitha në aspektin […]
Monday, 8 May, 2017

Kohë marrëzish

Sulmi ndaj përfaqësuesve të popullit dhe vetë Kuvendit të Maqedonisë si institucion, ka krijuar realitete të reja politike, të sigurisë dhe mbi të gjitha në aspektin […]
Thursday, 9 February, 2017

Kërkohet kohë e ndërmjetme për ta mbajtur stabile Maqedoninë e tërë Ballkanin

Intervistë Qeverisja në Maqedoni, qoftë nga socialdemokratët apo konservatorët, nuk e ka ndryshuar gjendjen e shqiptarëve që jetojnë në IRJM.   Radio Kosova: Pas dështimeve të […]
Thursday, 8 December, 2016

Vota shqiptare – për shqiptarët

  Ne nuk kemi probleme të njëjta me maqedonasit. Problemet tona janë shumë më të thella, shumë më të rënda se të tyre. Këtu nuk kemi […]
Sunday, 27 November, 2016

Uratat e PanAlbanikasve për Kryekremten shqiptare

Në 104 vjetorin e pavarësisë së Shqipërisë, sjellim uratat e PanAlbanicasve për Kryekremten shqiptare     Shemsedin Ibrahimi Sakrifica, vetëmohimi, përpjekja e vazhdueshme dhe mos mbrapsja […]
Thursday, 27 October, 2016

Hallka e këputur e politikës shqiptare në Ballkan

Politika shqiptare në Maqedoni është hallka e këputur e çështjes shqiptare në Ballkan. Ajo duhet të orientohet nga pjesa tjetër e shqiptarëve në Tiranë dhe Prishtinë, […]
Monday, 15 August, 2016

Shqiptarët, ose janë shumë modernë, ose shumë konservativë

Në vend të in memoriam-it Njëri prej mendimtarëve të rrallë të trevave shqiptare i përgjigjet historisë dhe dilemave shqiptare për lëvizjet e mendimit ose çfarë shoqëroi […]
Friday, 8 July, 2016

Propaganda ruso-serbe kundër UÇK-së

Një numër i mediave elektronike në gjuhën shqipe, tre muaj më vonë, ia plasuan opinionit publik shqiptar propagandën ruse. Me dekret të veçantë të Vlladimir Putinit, […]

Agora është rubrika ku përballen mendimet e ideologëve, personaliteteve, politikanëve dhe autoriteteve shkencore shqiptare mbi tema të rëndësisë kombëtare. Këtu do të shpalosen edhe mendimet, idetë dhe qasjet e përbashkëta të ekipit të PanAlbanica-s përkitazi me këto çështje. Ku janë pikëtakimet? Ku janë dallimet? Kah shkon çështja kombëtare shqiptare? Këto janë disa nga dilemat që do të qartësohen për të ecur përpara, gjithmonë duke shikuar nga e kaluara, duke vepruar në të tashmen dhe duke menduar për të ardhmen.

(Visited 31 times, 1 visits today)
Share This