Përsiatje

E Enjte, 11 Maj, 2017

Urrejtja sllave si shpatë Damokleu

  Shqiptarin e sotëm e godasin akoma grushtet e vjetra. Shqiptarin e sotëm e godasin grushtet e fyerjeve, burgosjeve, inskenimeve të lloj-lloj situatave, që në kurriz […]
E Premte, 21 Prill, 2017

Kosova e pabarabartë në dialogun me Serbinë

Hyrja e Kosovës në dialog i cili à priori dhe formalisht nuk është i barabartë e bën të pamundur një dialog normal e në bazë të […]
E Enjte, 20 Prill, 2017

Maqedonia ka krizë ontologjike

Është e vërtetë që ne të dy palët, do s’do, me vetë faktin që jetojmë nën të njëjtin juridiksion, po e vuajmë zhytjen e shtetit në […]
 

Agora PanAlbanica

 
PanAlbanica_Botimi_kopertina

~ art ~

 
Ibrahim_Kodra_The_war_for_peace_1977_oil_on_canvas_80x100_cm
"Lufta për pushtet"Ibrahim Kodra, 1977

Me tejqyrë

E Shtunë, 8 Tetor, 2016

Sfida e rendit perëndimor në Ballkan

Qeveria e Tiranës duhet të reflektojë se përderisa shteti serb ka cenuar dhe po e çon drejt dështimit përmbushjen e marrëveshjeve ballkanike: Marrëveshjen e Dejtonit, Marrëveshjen […]
E Hënë, 25 Korrik, 2016

Kuajt trojanë të Rusisë brenda strukturave trans-atlantike

Përderisa në Ukrainë, Rusia, me aneksimin e Krimesë, përpos tjerash, vendosi “vijën e kuqe” parandaluese të shtrirjes së doktrinës transatlantike, në Ballkan, duke e pasur parasysh […]

Kult - ura

E Martë, 27 Dhjetor, 2016

Ngashërim në vargje nga krahjeta e babait

  Mbresë nga leximi i vëllimit me poezi “Nga mështeknaja e babait me mallëngjim” të Linditë Ahmetit   Ky është zëri kumbues që përshëndet nga qendra […]
E Hënë, 19 Shtator, 2016

Në Korçë të shkosh… Për “KoKo Festën” të shkosh…

Mbresë udhëtimi Të shkosh patjetër! Për të parë se si një qytet të rrëmben dhe do atje shtëpi të kesh. Fillon dhe ëndërron në qytetin që […]